• Aan het werk

    Zoals je ziet heb ik soms wat hulp nodig…

Wat ik doe

Door tijd te nemen voor inspiratie probeer ik te laten zien wat er met een foto beoogd wordt. Zo probeer ik bij een familiefoto de warmte van een hechte band over te brengen. Bij een feestelijk evenement hoort een uitbundige uitstraling van de foto. Een goede foto draagt op deze manier een bijpassend gevoel over.

Hoe ik begonnen ben

In mijn kindertijd ben ik veel bezig geweest met het vangen van dit soort momenten met behulp van een camera. Dit was in het begin nog voornamelijk de videocamera maar  naar verloop van tijd ontdekte ik steeds meer de fotografie. Het enthousiasme hiervoor ben ik nooit verloren en probeer ik dat op deze manier te delen.

Wat zoekt u in een fotograaf?

U leest deze sectie waarschijnlijk om er achter te komen of ik een goede en bij u passende fotograaf ben. Iedere fotograaf heeft een eigen stijl die hij of zij verwerkt in de foto’s.  Het belangrijkste hierbij is daarom of de foto’s in mijn portfolio u aanspreken.

65000

Foto’s gemaakt, “and counting”

Foto’s die de mooiste kant laten zien

Architectuur

In mijn vrije tijd maak ik graag foto’s van gebouwen en andere architectuur. De lijnen die Architecten gebruiken voor hun gebouwen probeer ik over te dragen in de foto’s. Als fotograaf zijn er meerdere architectische projecten langsgekomen waar ik me mocht uitleven.

Bestuursfoto’s

In het studentenleven zijn er vele besturen van verenigingen en organisaties. Voor officiële uitingen zijn bestuursfoto’s nodig. De uitdaging hierbij is om een foto te maken die een origineel tintje heeft en dus niet wegvalt bij andere bestuursfoto’s. Het is daarnaast natuurlijk een waardevolle herinnering aan een intensief bestuursjaar.

Evenementen

Onder het kopje “Evenementen” kan natuurlijk vanalles staan. Zo heb ik foto’s gemaakt van bruiloften tot aan benefietconcerten. Het vastleggen van evenementen is altijd leuk om te doen. De kunst zit hem in het overbrengen van de sfeer in de foto’s.

Grafisch ontwerp

Het grafische ontwerp waar ik me mee bezig houd is het ontwerpen van logo’s. Zo heb ik voor een praktijk de volledige huistijl mogen vormgegeven, van logo’s tot briefpapier. Daarnaast heb ik alle foto’s voor de website verzorgd. Hierbij is het hele ‘corparate design’ door mij verzorgd. Het voordeel hierbij was een intensieve samenwerking waardoor alle uitingen van het bedrijf tot een samenhangend geheel gemaakt kon worden.

Portretfotografie

Portretfotografie kan op vele manieren. Een groffe scheiding kan gemaakt worden tussen foto’s die gemaakt worden in een studio of daar buiten. Het voordeel van studio-fotografie is de effen achtergrond en de constante omstandigheden waardoor alle foto’s homogeen gemaakt kunnen worden. Buitenfotografie maakt dit een stuk lastiger maar daarom wel uitdagender. Het voordeel van buitenfotografie is dan weer dat een foto weer meer persoonlijker gemaakt kan worden.

Zakelijk

Wil je als bedrijf een promotieflyer maken of juist de website vernieuwen zijn goede foto’s erg belangrijk. Ik vind het altijd essentieel dat de uitstraling van de foto’s moeten kloppen bij het bedrijf. Wanneer dit matched zullen de foto’s beter overkomen bij de consument en bij relaties van het bedrijf denk ik.